Digitális univerzalista tartalom- és reklámvállalat 2002 óta a márkák szolgálatában.
február 03. 17:02
Mielőtt tavaly év végén mi is kiraktuk volna az „ünnepi zárvatartás” táblát, megalkottuk a MOL Limo karácsonyi kampányának médiamixét és influencer stratégiáját. Legújabb case study-nkban erről mesélünk nektek. Ismerjétek meg, hogyan értük el hatékonyan a kampány célcsoportját és melyik influencerre rezonáltak legjobban a jövő Limosai.

A kampány célja

A 2020-as karácsonyi kampány fókuszában azok az élethelyzetek álltak, amikben a MOL Limo biztonságos alternatívát nyújthat az ünnepi készülődés időszakában (is). A cél, hogy a bemutatott szituációk segítségével tovább növekedjen a MOL Limo imidzse, valamint kipróbálásra ösztönözze a potenciális felhasználókat. Ebben a folyamatban a mi feladatunk a kampány médiájának és influencer kommunikációjának megtervezése és kivitelezése volt.

Koncepció

A kampány célcsoportjának – jogosítvánnyal rendelkező budapestiek – mérete miatt a médiamix megalkotásának legfontosabb sarokpontja az volt, hogy minél szélesebb elérést és feltűnő megjelenéseket biztosítsunk az ünnepi médiazajban. A hirdetési megoldások részletes célzása (demográfia, érdeklődés, tematika és kulcsszavak alapján), valamint a kiválasztott influencerek tartalmai is azt a célt szolgálták, hogy a koncepció fő üzenetét a lehető legtöbben megismerjék és ennek hatására kipróbálják a Limo-t.

Megvalósítás

A kampány fő pillérei a programmatic hálózatokon futtatott, awareness fókuszú hirdetések voltak. Ezeken kívül a közösségi média megjelenések (Facebook és Instagram), valamint egy széles elérést biztosító együttműködés is kulcsszerepben volt: az ország egyik leglátogatottabb hírportálján, a 24.hu-n több nagyméretű, látványos megoldással támogattuk a kampány image célját. A kampányba bevont influencerek (Hajagos Máté, Piskolty Kevin, Kárpáti Rebeka, Takács Nóra) tartalmaiban pedig azok az élethelyzetek köszöntek vissza, amikben a Limo-val biztonságosan el lehet intézni az ünnepi tennivalókat – kiegészítve egy kipróbálásra ösztönző, influencerre szabott kuponkóddal.

Eredmények

Összességében az eredmények megerősítették az előzetes elvárásokat: a hirdetésmegjelenítések 120 %-a, a kattintások 114 %-a teljesült a kampány során. Az influencerek tartalmai összeségében 300 ezer feletti elérést és 5%-os engagement rate-t értek el. Ezen belül Piskolty Kevin tartalmai egészen kiemelkedő eredményt hoztak (11,96%-os átlag engagement rate).

Legújabb hírek
Felkértük Bolla Fanni Art Director kollégánkat, hogy vezessen be minket az elmúlt évek UI trendjeibe. Cikkünk első részében a már egy ideje uralkodó megoldásokról olvashattok.
április 12. 16:07
Minket választott a Dr. Oetker, hogy közösen vigyük sikerre a Ristorante márka első digitális fókuszú image kampányát.
április 07. 09:19
2020 első negyedének végén két előadást is tartott Novák Ferenc, social media business unit vezetőnk. Ezekről olvashattok most egy-egy rövid beszámolót, kattintsatok a részletekért!
április 01. 12:49
Ismerj meg minket!
Kata HR & PR manager
#HR #beszeljukmeg #family #ENFJ