Digitális univerzalista tartalom- és reklámvállalat 2002 óta a márkák szolgálatában.
2020. november 11. 16:34
Legújabb cikkünkben a nyár végén futó MOL Drive kampány kulisszatitkairól olvashattok, és arról, milyen kiugró eredményeket lehet elérni egy jól optimalizált kampánnyal.

Így indult el az útján a MOL Drive – médiastratégiai beszámoló

Július elsején indult el a Drive utazási magazin, ami a MOL korábbi ingyenes kiadványát, a Fresh-t váltotta le. Míg a Fresh egy lifestyle magazin volt, a Drive az úton lévőknek, az utazni vágyóknak szól. A 110 000 példányban megjelenő nyomtatott változat mellett augusztus 1-től indult el a Drive online platformja is.

Az egy hónapos bevezető médiakampányunk célja az újonnan induló online felület promotálása, és az oda terelendő minél nagyobb volumenű forgalom volt.

Hogy a MOL Drive el tudja érni a téma iránt érdeklődőket, egy komplex célzási rendszert alkalmaztunk. A demográfiai, geográfiai célzás mellett érdeklődés és viselkedés alapon is targetáltuk a hirdetéseinket, így elsődlegesen az autózás és utazás tematikák mentén értük el a célcsoportot. Azért, hogy elősegítsük az ismertségépítést és kitűnjünk a reklámzajból, nagyméretű, látványos kreatív megoldásokat preferáltunk. A hazai értékesítőházak látványos display megjelenései mellett olyan egyedi formátummal is terveztünk, mint például  loginszponzoráció a releváns holtankoljak.hu oldalon.

Az elérés mellett a forgalomterelést is támogatta a kampány programmatic lába, amit natív megjelenések egészítettek ki, cikkvégi ajánlók és képes-szöveges hirdetések formájában. Mivel a tartalomba ágyazott (natív) hirdetések az oldalak részét képezik, ezért a felhasználók kevésbé tekintik hirdetésnek, szívesebben kattintanak rá.

A kampány hatékonysági mutatói (KPI-ai), mind ezer megjelenésre (CPM), mind egy kattintásra (CPC) nézve a töredékei voltak az átlagosan megvásárolható áraknak. Majdnem 70 millió kontaktust értünk el, ennek 90%-a nagyméretű, brandépítésre alkalmas display megjelenés volt. Egy hónap alatt a kampányból kétszázezer átkattintást generáltunk a landing oldalra, ahol az oda érkező felhasználók átlagosan 3 oldalnál többet tekintettek meg. Az előzetesen becsült megjelenésszámokat pedig – a folyamatos optimalizálásnak köszönhetően – több mint 50%-kal túlteljesítettük.

Legújabb hírek
Idén is velünk száguld a Drive magazin a digitális média világában, emellett egy új feladatkörrel is bővültek tennivalóink – részletek a cikkben!
február 22. 14:20
Mielőtt tavaly év végén mi is kiraktuk volna az „ünnepi zárvatartás” táblát, megalkottuk a MOL Limo karácsonyi kampányának médiamixét és influencer stratégiáját. Legújabb case study-nkban erről mesélünk nektek. Ismerjétek meg, hogyan értük el hatékonyan a kampány célcsoportját és melyik influencerre rezonáltak legjobban a jövő Limosai.
február 03. 17:02
A 2020-as ünnepi időszakban debütált a Szökés Pretóriából című film az AMC csatornáján. Ennek az eseménynek a digitális médiakampányára kért fel minket a csatorna – és most megismerhetitek, hogyan alakítottuk ki „szökési mestertervünket”!
január 19. 16:24
Ismerj meg minket!
Gigi Senior social media manager