Digitális univerzalista tartalom- és reklámvállalat 2002 óta a márkák szolgálatában.
2019. október 03. 12:00
A mai napi világpremier keretében bemutatkozott Moneytou, a Viberbe beépülő azonnali pénzküldő és -fogadó szolgáltatás.

Több mint egy éve dolgozunk a Moneytou fintech szolgáltatás és márka kifejlesztésén, és munkánk egyik legfontosabb állomásához értünk! A Viber és a Mastercard hazai és nemzetközi vezetőinek részvételével zajlott sajtótájékoztatón publikussá vált ugyanis, hogy a Viber felhasználói pár héten belül könnyen küldhetnek majd kisebb-nagyobb összegeket egymásnak az alkalmazáson belül elérhető „chat extension” segítségével. Az új Viber funkció, a Moneytou elsőként a világon magyar kibocsátású bankkártyákkal lesz használható, és a küldött összeg azonnal elérhetővé válik a kedvezményezett számára. A nevében a nagy indián szellemre és a peer-to-peer pénzutalásra egyaránt utaló Moneytou márka eredetileg neo-s belső projektként indult, de az agilis szolgáltatásfejlesztés során hamar megmutatkozott a lehetséges nagyságrendje és a benne rejlő határon túli potenciál. Ezért külön cégbe, a NeoPay-be szerveztük, és innentől a saját maga útját járja – ha nem is az örök, de reményeink szerint hosszú ideig zöldellő – vadászmezőkön. A kis képzavar után álljon itt néhány idézet az október 3.-i eseményen elhangzottakból:

Örömmel jelentjük be, hogy hamarosan elindul stratégiai jelentőségű Moneytou projektünk, amely egyedülálló fizetési megoldást kínál minden felhasználónak Magyarországon. A Mastercarddal és a NeoPay-jel való együttműködésnek köszönhetően családtagok és barátok könnyedén küldhetnek és fogadhatnak pénzt egymás között” – mondta Cristina Constandache (Rakuten Viber CRO). „A mi küldetésünk mindig is az volt, hogy értékes megoldásokat biztosítsunk felhasználóinknak azáltal, hogy megnyitjuk platformunkat az innovatív vállalatok számára. Izgatottan várjuk, hogy az idei év végéig további országokban is elérhetővé tehessük a szolgáltatást.

„Biztosak vagyunk abban, hogy a mai digitális világban ez a nagyszerű szolgáltatás alapvető fogyasztói igényekre ad választ. Éttermi számlán osztozni, pénzt gyűjteni irodai ajándékra, vagy zsebpénzt adni gyermekeinknek készpénz használata nélkül? A Moneytou ezeket a rendkívül gyorsan, egyszerűen és biztonságosan teszi lehetővé minden Viber felhasználó számára” – mondta Gabriel Ghita, a Mastercard üzletfejlesztési alelnöke.

 „A Moneytou előnye, hogy használata hihetetlenül egyszerű: a felhasználóknak csak egyszer kell regisztrálniuk kártyájukat, és attól kezdve a pénz »csak egy a sok dolog közül«, amelyet megoszthatnak egymással a Viber segítségével. A tranzakció a két fél kártyája között zajlik, tehát a Moneytou nem egy mobiltárca, nincs egyenlege, a felhasználóknak nem kell pénzt letétbe helyezniük vagy kivenniük onnan. Cégünk célja a bővítés első szakaszában az, hogy a funkció több mint 25 millió Rakuten Viber felhasználó számára megjelenjen az alkalmazásban Ukrajnában, Romániában, Szerbiában és Bulgáriában” – mondta a közeli jövőről Benda Gergely a NeoPay alapítója-ügyvezetője. 

 „Ezeknek a nagyszerű partnereknek az együttműködése és a NeoPay által kifejlesztett innovatív fizetési technológia elnyerte a GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő tetszését is, ezért úgy döntöttünk, hogy az általunk kezelt Exim Exportösztönző Magántőkealap befektet a NeoPay-be, így segítve a Moneytou elindítását először Magyarországon, majd a szomszédos országokban is.  Komoly növekedési potenciált látunk ebben az egyedülálló megoldásban, és hiszünk a kiemelkedő szereplők együttműködésének sikerében” – tette hozzá Bürchner Gábor, a GB & Partners befektetési igazgatója.

Kattints ide az infografikáért

Click here for infographics

További információk és bemutató videó a Viberben és a moneytou.eu oldalon találhatók.

Legújabb hírek
Felkértük Bolla Fanni Art Director kollégánkat, hogy vezessen be minket az elmúlt évek UI trendjeibe. Cikkünk első részében a már egy ideje uralkodó megoldásokról olvashattok.
április 12. 16:07
Minket választott a Dr. Oetker, hogy közösen vigyük sikerre a Ristorante márka első digitális fókuszú image kampányát.
április 07. 09:19
2020 első negyedének végén két előadást is tartott Novák Ferenc, social media business unit vezetőnk. Ezekről olvashattok most egy-egy rövid beszámolót, kattintsatok a részletekért!
április 01. 12:49
Ismerj meg minket!
Fanni Social Media Manager
#socialmedia #tánc #kiskutyák #kávé #mégtöbbkávé